Uskaltaisitko leivontakurssille?

Leipominen ei ole kaikille lasten leikkiä. Monet meistä ovat varttuneet vanhempien tai isovanhempien hellässä huomassa, joissa omille ruoanlaittotaidoille ei yksinkertaisesti ole ollut tarvetta. Lisäksi tänä päivänä supermarkettien hyllyllä notkuvat valmisruoat (joiden tuoreversiot eivät enää edes ole pahasta) helpottavat arkea huimasti. Ja on totta, että toiset meistä eivät vain yksinkertaisesti pidä ruoanlaitosta.

Ruoanlaitto- ja leivontataidot ovat katoava taito, jonka nyky-yhteiskunnan hektinen tyyli on vienyt meiltä. Ei jaksa, ei kiinnosta, eikä huvita… Nämä ovat vain muutamia niistä useista ”tekosyistä”, joita hoemme itsellemme pitkän työpäivän jälkeen. On toki aivan normaalia, että kotiin päästyään monet meistä haluavat yksinkertaisesti rentoutua esimerkiksi hyvän elokuvan, tv-sarjan tai liikuntaharrastuksen parissa tai hyödyntää muhkeat Jackpot City kasinobonukset suosikkipelien pelaamiseen. Kaikki eivät viihdy keittiössä, mutta tämä johtuu osittain myös siitä, että monet mieltävät ruoanlaiton ja leivonnan työlääksi ja aikaa vieväksi aktiviteetiksi. Leivontakurssi voi kuitenkin auttaa muuttamaan mielipidettäsi kokkauksen haastavuudesta, tässä muutamia varteenotettavia syitä:

5 hyvää syytä suunnata leivontakurssille

1. Leivontakurssit eivät ole kalliita

Leivontakurssit eivät ole kallista hupia, vaikka monet saattavatkin aluksi, ilman parempaa tietoa luulla näin. Esimerkiksi Marttojen tarjoamat leivontakurssit maksavat noin 30-50 euroa per kurssi, kurssin sisällöstä ja kestosta riippuen.

2. Et tule olemaan ainoa, joka ei osaa

Jos pelkäät, että tulet olemaan kurssisi ainoa untuvikko, voit huokaista helpotuksesta, sillä tämä on täysin turha pelko. Vaikka leivontakursseille suuntautuu myös ihmisiä, jotka osaavat jo entuudestaan leipoa, on kyseessä yleensä sellaisen kurssin sisältö, jota he eivät vielä taida. Kuka yleensäkään maksaisi sellaisesta kurssista, jonka jo taitaa? Näin leivontakurssit ovat mahdollisuus sekä uusiin ihmisiin tutustumiseen, että yhdessä oppimiseen.

3. Opit tärkeän taidon

Ruoanlaittotaidossa ei ole kyse huippukokkien taiteilemista annoksista, vaan yksinkertaisesta aktiviteetista, jossa pääset toteuttamaan omia taitojasi konkreettisessa lopputuloksessa. Kokkaaminen ja leipominen on nyky-yhteiskunnassa katoava taito, jota kannattaa ylläpitää.

4. Rentoudut

Monet rauhoittuvat ja rentoutuvat ruoanlaiton parissa. Usko tai älä, leipätaikinan vaivaaminen voi olla mitä parhainta terapiaa!

5. Opit uutta

Sen lisäksi, että opit, kuinka ruoanlaitto ja leivonta voi olla myös helppoa ja nopeaa, tulet huomaamaan, että itse tehty ruoka maistuu aina paremmalle!