Tervetuloa!

Ajoiko kylmä talvi-ilta sinutkin tänne herkullisten kuumien juomien ja ruokien pariin? Niin meidätkin!

Olemme talvisiin ruokiin ja juomiin erikoistunut vapaa-ajan blogi, jonka tarkoituksena on jakaa herkullisia ja helppoja ruokareseptejä kylmien ja synkkien talvi-iltojen helpottamiseksi. Lisäksi jaamme ajankohtaisia vinkkejä niin vähärasvaisemmasta ruoanlaitosta kuin vaikkapa leivontakurssille ilmoittautumisen hyödyistä. Lisäksi pyrimme päivittämään sivustoamme mahdollisimman ahkeraan tahtiin, jotta kaikki lukijamme pääsisivät nauttimaan mielenkiintoisista ja vaihtelevista artikkeleista säännöllisin väliajoin.

Reseptejä talveen

Drastisesti vuodenaikoja muuttavassa Suomessa myös ruokavaliomme kokevat suuria muutoksia. Siinä missä kesällä herkuttelemme jäätelöllä, hedelmillä, smoothieilla ja huuruavan kylmillä juomilla, talvella pitkään kypsytetyt pataruoat, suklaiset jälkiruoat ja kuumat haudukkeet ovat kova sana. Itse asiassa on täysin normaalia, että talvella kroppamme himoitsee tuhdimpia ruokia, sillä kylmyys ja synkkyys muuttavat elimistön biologisia toimintoja aina ruoansulatuksesta aineenvaihduntaan. Mikäpä olisi parempaa kuin käpertyä sohvalle paksun viltin alle kuuman kaakaon ja uunituoreiden suklaakeksien parissa?

Ruoanlaitto ei onneksi ole läheskään niin työlästä kuin moni voisi luulla. Jaamme blogissamme esimerkiksi reseptejä herkullisten pataruokien valmistamiseen, jotka hautuvat uunissa itsestään sillä aikaa, kun kipaiset ulkona kävelyllä, käyt suihkussa, siivoat olohuoneen tai teet muita päivän aikana kertyneitä askareita loppuun. Mikä parasta, nämä ruoat säilyvät jääkaapissa useamman päivän ajan, joten voit valmistaa kerralla hieman suuremman annoksen ja näin säätää runsaasti aikaa seuraavien päivien aikana, kun päivällinen täytyy vain lämmittää.

Ruoanlaittotaito on mielestämme tärkeä taito, jonka nyky-yhteiskuntamme hektisyys on saanut monelta unohtumaan. Lisäksi harhaluulot ruoanlaiton monimutkaisuudesta ja vaativuudesta estävät monia edes yrittämästä. Ruoanlaitto ei kuitenkaan ole rakettitiedettä ja sen voi aivan yhtä hyvin oppia myös aikuisena. Tämän vuoksi rohkaisemme kaikkia kokeilemaan blogissamme jaettuja reseptejä, äläkä huoli, jos epäonnistut ensimmäisellä kerralla; olipa tämä klisee tai ei, harjoitus tekee mestarin!